natura
AKTIVNOSTI
natura
AKTIVNOSTI
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Što vidjeti i u kojim aktivnostima sudjelovati?

 

Centar za posjetitelje Natura 2000 raspolaže s tematskim prostorijama koje su namijenjene posjetiteljima.

Naša najveća prostorija je konferencijska sala s kapacitetom do 100 sjedećih mjesta, pozornicom, ekranom, bežični mikrofon, laptop i dodatnom opremom. Konferencijska sala dostupna je za održavanje raznih predavanja, prezentacija, radionica, konferencija, ali i za individualne posjetitelje i grupe koji imaju priliku vidjeti projekciju filma o Poilovlju.


Izložbeni prostor upotpunjuju video prikazi o važnosti ekološke mreže Natura 2000 i značajnim staništima područja Poilovlja. Ovdje posjetitelji mogu sudjelovati u aktualnim izložbama fotografija (koje prikazuju biljni i životinjski svijet) te koristiti interaktivne ekrane sa edukativnim informacijama s područja ornitologije.


U multimedijalnoj učionici Dabar opuštamo se, istražujemo razne vrste ptica s ovog područja, učimo na koji način spriječiti dodatna zagađenja okoliša, vodimo rasprave o tome kako čovjek može doprinijeti očuvanju ekosustava, ali i natječemo se u raznim kvizovima. Učionica je opremljena pametnom pločom putem koje imamo pristup Internetu, videima i poučnim prezentacijama.


U laboratoriju GNJURAC istražujemo biljni i životinjski svijet pod mikroskopom. Pretvaramo se u znanstvenike, a pomoću pet mikroskopa i jednim binokularnim mikroskopom proučavamo uzorke iz polja zoologije, botanike i anatomije.

 


Bilo da ste individualni posjetitelj, obitelj ili grupa, u Centru za posjetitelje Natura 2000 dostupni su i različiti sadržaji za samostalno istraživanje Poilovlja. Ovdje možete iznajmiti bicikle i bicikliranjem otkriti Sjevernu Moslavinu. Ili pak, ako ste zainteresirani promatrati ptice, postoji mogućnost iznajmljivanja dalekozora. Za one pak naprednije iz polja ornitologe, dostupan je najam teleskopa.